úterý 21. ledna 2014

Recenze - Stíny horkého léta

Autor: Bronwyn Parry
Nakladatelství: Alpress
Rok vydání: 2013
Počet stran: 308

Jo pracuje jako strážkyně národního parku a v australské divočině se cítí jako v ráji, dokud neobjeví tělo mrtvého muže. Vyšetřování se ujme Nick, který dokáže tak dobře operovat v utajení, že ani jeho kolegové netuší, na čí straně stojí. Zpočátku jednoduchý případ se začíná komplikovat, zato Nickova priorita je čím dál jasnější – ochránit Jo.









Hledáte detektivní román, u kterého si netroufnete tipnout konec? Román protkaný láskou? Tak to jste na správném místě! :)

Kniha se odehrává v Austrálii v Národním parku, kde je Jo správkyní. Jednoho dne našla úplně
zdevastované místo, kde se ještě před pár dny otevřel nový národní park. Zavolala polici a všechno dokumentovala na svůj fotoaparát. Pak ale kolem proběhl pes dingo s kořistí v zubech, a ten moment ji velmi zkomplikoval život na několik týdnů. V tlamě měl zakrvácenou lidskou ruku...

Jo ji uviděla, lekla se, ale pak se hned vzpamatovala. Někde tady musí být zraněný člověk. Došla na cestu, kde uviděla širokou stopu, kde někdo táhl něco těžkého. Došla až ke hromadě větví, jednu nadzvedla a uviděla - znetvořené lidské tělo.

Mezi policisty přijel i nový detektiv Nick Matheson. Zajistili stopy a pustili se společně do vyšetřování. Pak šel vyslechnout Jo. Hned v prvním okamžiku, kdy ji uviděl, ho zaujala. Po chvilce rozhovoru zjistil, že je nejenom krásná, ale i inteligentní a všímavá. On se jí také zalíbil. Postupně si k sobě nacházejí cestu napříč všemi komplikacemi. Objeví se další vraždy, drogy a Nick chce čím dál tím víc jen ochránit Jo, která je ohrožena na životě.







Postavy
Jo Lockwoodová - třicetiletá mladá žena, která pracuje už pár měsíců jako správkyně národního parku. Byla zasnoubená, ale pak její snoubenec při bouři spadl ze skály  a zemřel. Od té doby nevyhledávala společnou lidí, kromě svých kolegů. A pak se objevil Nick..

Nick Matheson - detektiv, který před deset let pracoval v utajení, ale pak jeho poslední akce nevyšla a stal se seržantem ve Strathnairnu.


Vlastní hodnocení. Kniha mě zaujala a vtáhla do svého děje. Moc mě bavila - ta zápletka, láska, no prostě celá knížka. Kdo má rád detektivky, tak rozhodně doporučuji. Tahle knížka je první, kterou jsem četla od Parryho a ráda si přečtu další. Jen možná ten celý nápad není zas tak originální. Takových knih je celkem hodně - láska, napětí... Každopádně mě se líbila a četla jsem ji ráda.

Hodnocení
4 hvězdičky




Zdroje : česká obálka, anotace, zahraniční obálka - 1, zahraniční obálka - 2

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D