středa 9. dubna 2014

Recenze - Zakázaná přitažlivost

Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 304
Série: Bavettovi  #3

Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?







***
Ke mně do bytu jsme se vraceli až večer. Zčásti proto, že jsme zaplnili kufr auta učebnicema, sešitama a tisícem dalších věcí, ale hlavně proto, že Emily přistihla některé z děcek, jak si prohlížejí obrázky v knížkách. Chopila se příležitosti a četla jim, dokud nezačala chraptět. Byla z celého dne tak utahaná, že cestou domů v autě klimbala a bylo jasné, že jen co ji položím do postele, usne jako dřevo.
A vypadalo to tak ještě cestou do schodů.
Pak jsme uviděli na rohožce tu krabici.
Někdy se stávalo, že se pošťáci nebo kurýři vykašlali na pravidla buď zásilku předali někomu jinému v domě, nacpali ji násilím do miniaturní schránky, nebo ji nechali ležet takhle za dveřmi. Jenže tohle nebyl balík, který by došel poštou. Rohle byl podělanej světle modrej dárek, dokonce s velkou stříbrnou mašlí nahoře.
I to byl ještě skousnul. Bylo ale jasný, že ten balík už tu pár hodin leží, protože vespod začala prosakovat krev.

***

Opět upozornění: Protože se jedná o třetí díl série, předpokládám, že když čtete tuto recenzi, již za sebou máte první a druhý díl, tudíž jsou tam v malém množství spoilery!!!(Jednak mi to jinak napsat nešlo, a ani jsem nechtěla).

Robert s Jo založili bezpečnostní firmu, kde zaměstnávají Kevina (bývalého policistu a ex-přítele Paige), Henryho (který je vlastně hlavní postavou), samozřejmě Johhnyho, a další...

Když Henry dostal příkaz, že bude chránit Emily, nebyl z toho dvakrát nadšený. Zvláště, když se s ní musel nastěhovat do hotelového apartmá v New Yorku. Myslel, že to bude jen chvilková záležitost a Emily se nakonec vrátí za svým tatíčkem senátorem. To se ale přepočítal. :) Už za pár dní ho začala přitahovat stejně jako on ji, ale věděl, že to musí překonat. Pak přišli Vánoce a Emily odjela domů.

ALE, hned po Štědrém večeru mu sám senátor volal, celý vystrašený, jestli může, ať hned přijede. Stalo se totiž něco, co všechny naprosto vyděsilo a bylo silně ohroženo Emilyino bezpečí. V domě sice měli několik bodygárdů, ale  její otec pro ni chtěl někoho, kdo bude mít na starosti jen ji.

Takže Henry přijel a opět to mezi nimi jiskřilo. Ale pak se někdo dostal k Emily do pokoje, když zrovna u nich v domě probíhal večírek a celý ho zničil. Okamžitě to začali vyšetřovat a Henry s Emily opět odletěli do New Yorku...

Na můj vkus bylo v knize příliš sprostých slov. (Stejně jako v druhém díle, v prvním jich bylo méně). A pak už jsem je ani nevnímala, což nevím, jestli je dobře nebo ne.. A další věc - myslím, že každému dojde, jak to dopadne se vztahem naší ústřední dvojice. Nějak podobně jsem na tom byla i v dvojce (Nepřítel mého nepřítele) v případě Roberta a Jo. Ale co naděláme. Třetí díl je romantičtější než první dva. Mohlo jí tam být trochu méně. (Té romantiky, myslím). Jinak, zase je tam kriminální zápletka a docela se mi líbil způsob, jak se Emily dozvěděla o Henryho minulosti. Když Zakázanou přitažlivost srovnám s předchozími dvěma díly, líbila se mi nejvíce jednička, pak dvojka a tedy nejméně trojka. I když rozdíl mezi druhým a tímto dílem je téměř minimální.

Docela by mě zajímalo, jestli autorka plánuje další pokračování. Nedokážu si totiž moc představit, jaký by byl hlavní příběh. Ale nechme se překvapit. :) A k tomu, co se mi na knížce líbilo. Četla se, jak se říká, jedna báseň. Za pár hodin jsem ji měla za sebou. Takhle to může vyznít, že jsem při čtení trpěla, ale nebylo to tak. Byl to pravý opak. A vůbec jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Zase se zasmějete a trnete, jak to vlastně dopadne. A konec, trochu klišé, ale k této knize se opravdu hodí. A hodně se mi líbilo, že kapitoly střídavě vyprávěli v ich-formě Henry s Emily. Takže nějaké situace byly popsané z pohledu obou, a když nebyli spolu, vždycky každý řekl, co se mu stalo, nebo co zažil.

Když to shrnu: Pokud tento třetí díl byl i dílem posledním, myslím si, že to bylo pěkné zakončení. I Mike s Paige se tam minimálně objevili, což je pro autorku ode mě další plus. Tak už nemarněte čas a ... pusťte se do toho.

Hodnocení
4 hvězdičky

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu si můžete koupit zde.

***
Kateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu, dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska. V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma dcerami.






P.S.: Recenzi na první díl - Nebezpečnou lásku si můžete přečíst tady. A zde klikněte pro můj názor na díl druhý, (Nepřítel mého nepřítele).

Zdroje: anotace + obálka - ze stránek nakladatelství, new york, fotka dívky, Kateřina Petrusová - životopisfotka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor. :) Díky vašim radám můžu blog neustále vylepšovat. Každých pár slov od vás mi udělá obrovskou radost. Moc vám děkuji. :D